Η Α.Ε.Ευόσμου αγωνίστηκε κόντρα στον Ελευθεριακό στα πλαίσια του πρώτου νοκ-αουτ αγώνα του κυπέλλου ερασιτεχνών όπου πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση με ένα γκολ του Μαντζίρη.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Eλευθεριακός μπήκε πιο δυναμικά με τον Λάμπρου να αιφνιδιάζει την άμυνα της ΑΕ Ευόσμου και να βρίσκεται αρκετά κοντά στην εστία με ένα σουτ που κατέληξε αουτ. Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση τη για την Ένωση ήρθε στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης όπου ο Καρανδρέας με μια κεφάλια έστειλε την μπάλα ελάχιστα εκτός εστίας. Λίγο αργότερα και ενώ ο χρόνος κατοχής της μπάλας ήταν μοιρασμένος, ο Σαμπιασβιλι με μια σέντρα έστειλε την μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα. Στο 27ο λεπτό με την πιο σημαντική έως τότε στιγμή του παιχνιδιού ο Αχαλινόπουλος με ένα δυνατό χτύπημα στελνει την μπάλα στο δοκάρι  και μέσα στην «αναστάτωση» η μπάλα πέφτει στα πόδια του Μαντζίρη ενώ η φάση τελειώνει με ένα σουτ του Χιντασέλι το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας. Στην «εκπνοή» του ημιχρόνου (43’)ο Γκάρας με μια κεφάλια από κοντά έστειλε την μπάλα ελάχιστα εκτός εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τσουκαλίδης… ανακάτεψε την τράπουλα με αποτέλεσμα ηΈνωση να χειρίζεται καλύτερα την μπάλα και να δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, στο 55’ ο Ντόκου έστρωσε για τον Σαμπιασβίλι ο οποίος με τη σειρά του, την έστειλε στον Μαντζίρη που με μια κεφάλια έστειλε την μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα. Όπως στο 63’ έτσι και στο 65’ ο Μαντζίρης έψαξε με κεφάλια και πάλι το γκολ με αποτέλεσμα την δεύτερη φορά να «γράφει» το 0-1.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό με την ΑΕ Ευόσμου να ψάχνει και το δεύτερο γκολ ώστε να «σφραγίσει» την πρόκριση. Στο 83’ ο Μαντζίρης και πάλι προσπάθησε με κεφάλια να βρει δίχτυα αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε. Ακόμα μια φάση σημειώθηκε ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Ντόκου με μια κεφάλια έστειλε την μπάλα ελάχιστα αουτ.

Για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις όπου οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο έπεσαν πάνω στον πολύ καλό Αργυρόπουλο, με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει και η ΑΕ Ευόσμου να πάρει το εισιτήριο πρόκρισης για την επόμενη φάση.

Α.Ε.ΕΥΟΣΜΟΥ (Τσουκαλίδης):Αργυρόπουλος, Σαμπιασβίλι, Τσέλα, Γκάρας, Κυριακίδης, Περτσιούνης, Αχαλινόπουλος, Αθανασιάδης, Μαντζίρης, Καρανδρέας, Χιντασέλι.

Έπαιξαν επίσης: Ντόκου, Κώτσιας, Διαμαντίδης, Αποστόλου.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ (Παπαδόπουλος):Παπαδόπουλος, Καρασαββίδης, Τσιτηρίδης, Καραγεώργου, Δεκάκης, Σέφα, Θωμαΐδης, Λάμπρου, Καρακασίδης Ε., Καρακασίδης Α., Φαρμάκης.

Έπαιξαν επίσης: Σακκόγλου, Μητρολίδης, Αθανασιάδης,Σκουρτόπουλος, Ρόκκας.

Με πληροφορίες από το: Ae-evosmou.gr